• Hojicha

Symbol: 14007
Opakowanie
17.00
op. Do przechowalni
Czas realizacji zamówienia do 7 dni
Cena dostawy 8
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska 8
Paczkomaty InPost 11.28
Poczta Polska (Pobranie) 13
Kurier 15
Kurier (Pobranie) 19
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 570577033

Hojicha (również Houjicha)

Japońska zielona herbata palona w dużej temperaturze. Zwykle wykonywana z bancha, ale również może składać się z Sencha czy Kukicha. Po raz pierwszy „stworzona” została w Kyoto w roku 1920. Wykonywana jest raczej z łodyg i gałązek krzewu herbacianego zamiast z liści.

Ze względu na jej proces produkcyjny herbata ta zawiera bardzo mało kofeiny. Jest to popularny napój do kolacji, na wieczór. Polecana jest osobom starszym oraz dzieciom.
Nasza Herbata posiada starannie wyselekcjonowane łodygi Kukicha. W smaku nie przypomina  tradycyjnych herbat zielonych. Napar jest złotawy, i posiada „wędzony” aromat.


Sposób przygotowania

3 gramy na 150 ml wody parzymy w temperaturze 95 st. C parzymy od 30 sekund do 3 minut (w zależości od osobistych preferencji) Jednak przy pierwszym zaparzaniu zalecane jest użycie wody 95 st. C czas ok 90 sekund.